2023 Hedefleri

Çok mühim bir yazıymış gibi gelse de hem bu seneyi biraz daha aktif geçirme planımın olması hem de yeni yılın ilk gününe bir yazı bırakma isteğimden ötürü böyle bir yazı paylaşmaya karar verdim. Sabah akşam motivasyon paylaşımları yapanlar gibi hedeflerinizi belirleyin tadında bir yazı değil fakat internete bir bağlılık bırakmak istedim. 2023 hedefleri şeklinde biraz genel bir başlıkta üç beş hedef ortaya atmak istiyorum. Umarım 2024’ün ilk gününde bu yazıyı okuduğumda hedeflere boş boş bakmam.

1- Yazılım hedefleri

Yazılım anlamında 2022 içerisinde kendimi belirli bir seviye geliştirdiğimi düşünüyorum. Daha doğrusu biraz daha toparladım diyelim. 2023 hedefleri arasındaki bence en önemli hedef bu. Toparladığım yazılım bilgisi ve tecrübesini daha sağlam bir zemine oturtup daha detaya, daha ince noktalara yaymak istiyorum. Özellikle Frontend tarafındaki gelişimime Backend’i de ekleyerek hedeflediğim mimari bütünlük bilgisine biraz daha yaklaşma planı içindeyim. Her indirimde aldığım Udemy kurslarını bir plana soktum. Umarım bu sefer uyarak ilerlerim. Günlük kayıt tuttuğum bir Notion tablosu da mevcut. Her güne algoritma kafasını geliştirmek adına Hackerrank vb sitelerde pratikle zihnimi canlı tutacağım. Senenin sonuna geldiğimde epey ilerlemiş olursam kendimi ödüllendireceğim. Şu anda düşündüm bunu fakat ödülüme henüz karar vermedim. İnsanın kendine vereceği ödüller şeklinde bir yazı fikri oluştu bak durduk yere. Güzel.

2- İçerik üretimi hedefleri

İçerik üretimi alanında epey araştırmamın ve denememin olmasına rağmen devam etmemiş olmak beni epey rahatsız ediyor. Çünkü elimde her şey var ve yapacağım tek şey oturup üretmek. Biraz alışkanlık eksikliği sorunum var sanırım. 21 gün alışkanlık dedikleri şey var ya. Yapmayı bırakınca bir bakmışsın aylar geçmiş oluyor. Ama düzenli yaparsan gerçekten alışkanlık haline geliyor ve halin olmasa da, yorgun da olsan, başın kıçın da ağrısa yine o aktiviteyi gerçekleştirmek istiyorsun. Youtube videolarını çekmeye devam edeceğim. Zaten bir sürü konu belirledim, başlıklar hazır. 2023 hedefleri arasında Youtube kanalıma en az 20 video çekmek var. Bu videolardan kesitleri de Youtube shorts ve TikTok üzerinde paylaşıp oralardan da ekstra trafik çekmeyi planlıyorum. Özellikle TikTok algoritmaları sayesinde epey ilerleme kaydedeceğimi ve tanınırlığımı artırabileceğimi düşünüyorum. Podcast versiyonları için de epey sağlam olan ekipmanlarımı artık kullansam iyi olacak. Millet yokluktan kırılır benim her şeyim var ki sağlam ekipmanlara sahibim, boş boş oturuyorum. Fotoğrafçılık alanında da “AlphaDogShoots” adlı bir marka ile yola devam edeceğim. Kendi instagram hesabımda çok sağlıklı olmadığını gördüm. Genel bir kalıp ve düzen istediğim için ayırmaya karar verdim. Kendi hesabımı da güzel bir şekilde düzenli olarak kullansam iyi olacak.

3- Pazartesi başlayacağım spor

2023 hedefleri içinde en önem verdiğim 2. hedef de vücudumu güzel bir kalıba sokabilmek. 2022 biraz savsaklayarak geçti fakat hem sağlık açısından hem de artık düzgün güzel bir vücuda sahip olabilmek açısından düzeni disiplini hayatıma getirme vaktim geldi. Bu sefer pazartesi başlıyorum. Bu konuda da kendime bir ödül versem iyi olacak gibi. Ama bu konuda ödülün yanında ceza da belirlemeyi düşünüyorum. Keyifli olacak gibi.

4- Gezi rehberine tikler atmak

Gezi rehberi listemi oluşturmaya çalışıyorum. Tabi bunlar Youtube’da izlediğim yerlerden oluşuyor şimdilik. Listeye aldığım yerlere yavaş yavaş gitmeye başlamak istiyorum. Çünkü eskiden epey gezerdim, son zamanlarda neredeyse hiç gezmez yeni yerler keşfetmez oldum. Tabi borç harç ekonomi ıvır zıvır epey kafayı düşürdü, materyelistik düşüncelere itti fakat eski güzel günlere dönüşü (ekonomiyi de toparlayarak) özlemle gerçekleştiriyorum. Bu sene en az 10 farklı şehri Google Maps geçmişimde görmek istiyorum. En az 30 adet farklı yeni mekan keşfi de yanında.

5- Kitap kitap kitap

Eskiden çok kitap okurdum. Çok da sevdiğim bir aktivite. Son zamanlarda o paslanmayı çözdüğümü düşünüyorum. Düzenli olarak okumaya çalışıyorum. 3-5 sayfa bile olsa okuyorum. Bu sayıyı epey artırmak gerekiyor tabi. 2023 içinde haftada bir kitap şeklinde yılda 52 kitaplık bir hedef ortaya koyuyorum. Umarım sayıyı tamamlayabilirim. Çok da zor olmasa gerek, akşamları saatlerce boş boş oturuyorum. Amazonda yeni alınacak kitaplar listesi de hazırladım farklı kategorilerde. Eldekileri bitirip onlara geçiş yapmayı heyecanla bekliyorum.

Ana başlıklarla hedeflerim bu şekilde. Aslında detay olarak çok fazla hedefim var fakat çok da derin detaylara ayırıp çok fazla yapılacak şey var gibi gösterip beynimi yormak istemiyorum. Parça parça halledeceğim. Ana listede yok fakat satranç dolu günlerime dönüşü de kendime müjdelemek isterim. Tokatlamak isteyen olursa Chess.com profilime gelsin. 2023 güzel gelir umarım. Keyif dolu, yaşam dolu, tecrübe dolu güzel bir yıl olur umarım. Sevgiler saygılar.

Yazıyı okuyan olur mu bilmiyorum fakat hem okuyup hem de bu noktaya kadar gelen olursa yazıyı paylaşarak ya da bu yazıyı paylaştığım tivitin altında bana yeni yıl hedeflerini yazarsa pek sevinirim.

About Barış Gündüz
No comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir